Bathroom designed with the view in mind Essay

A south-facing view of chaparral- and oak-studded hills became the
focus of this bathroom in Mill Valley, California.



Robert Yeakey and architect John Marsh Davis designed the room
around a glass-paneled sliding door. Redwood 2-by-3s and 2-by-6s frame
four tempered-glass panels. For rain protection of the door and track,
room-wide exterior flashing extends from the glazed roof. Extending
below the tile floor, the door glides between the floor and a planter.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now



The 2- by 2-1/2- by 14-foot planter acts as a broad, low safety
barrier, eliminating the need for a railing that would have blocked the
view. It also provides a privacy screen from below and appears to bring
the landscape closer by blending with it.

x

Hi!
I'm Tamara!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out