More storage, light, space Essay

Opening up a dark, constricted kitchen to get more light and a viewof the back garden was the primary goal of this remodel.

But in theprocess, owners Edith and Dave Jenkins got a lot more–an office, alarger dining area, a better circulation pattern, and lots of kitchenstorage. Internal reorganization, not major external construction, made mostof the difference. In the remodel of this old San Francisco house,architect Lucia Bogatay added a mere 12 square feet to the back of thehouse, converting a laundry room into a home office. The laundry roomhad blocked the view of the garden from the kitchen, but now a 5- by6-foot interior window looks toward the new office and its tall windowson the back wall.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

As the drawing shows, the new back wall extends in the same angledrhythm as the windows in the dining area. A short new interior wall also repeats this angle. Set between thekitchen and dining area, it has a generous ceiling-high opening thatmakes both rooms seem bigger while providing another source of light andgarden view for the kitchen, partly through new French doors added forback-yard access. Below the single cabinet hung from this wall is a smallpass-through to the dining area. Facing it across the sink, amirrorimage cabinet reechoes the angle.

x

Hi!
I'm Sarah!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out