The kitchen had a dark past Essay

The kitchen had a dark past Pushing out a wall a mere 6 feet helped turn a dark, low-ceilingedkitchen into a bright and spacious room. The increase in light comespartly from windows added along the new outside corner–before, thekitchen had only a few small windows. But three skylights centered inthe redesigned roof do the most to bring light deep indoors. The skylights sit in a 6- by 9-foot flat section in the house peak.As the sketch shows, the flat part starts at the top of the original hiproof. Because the roof pitch over the addition remains the same,it’s as if the room had been cut in half at the ridge line andpulled sideways.

Doing away with the 8-foot-high ceiling and opening up to the fullroof height added overhead volume. But removing the ceiling joists andwidening the room couldn’t have been done without redesigning theroof structure. An open box made of 4-by-14 beams rings the flatsection. Its weight comes down on four 4-by-4 posts; they rest onroom-spanning beams that carry the load to the side walls. Architect Tom Lukes of Holewinski and Blevens Architects inSalinas, California, designed the remodel for owners Donna and BobHonnors. Photo: High-ceilinged kitchen has room-spanning beams at level ofold ceiling.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Light-stained rough white pine siding covers ceiling Photo: Dotted lines mark former outside wall, roof line, andceiling. Expansion required new perimeter foundation

x

Hi!
I'm Tamara!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out